Biciklizam: U ”Trci kroz Srbiju i Srpsku” se očekuje učešće 175 takmičara

Foto: SRNA

U ovogodišnjoj Međunarodnoj biciklističkoj trci kroz Srbiju i Republiku Srpsku, koja će biti održana od 31. avgusta do 3. septembra i posvećena je promociji Jahorine kao turističke destinacije, očekuje se učešće maksimalnih 175 takmičara iz 20 evropskih i svjetskih biciklističkih saveza, rečeno je na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva, Darko Vučetić, rekao je da će start velikog biciklističkog karavana, koji čine domaći, evropski i svjetski takmičari, kao i prošle godine biti u Istočnom Sarajevu.

“Ono, što već sad mogu sa sigurnošću reći, jeste da će Istočno Sarajevo i ove godine biti dobar domaćin startu grandioznog biciklističkog karavana, kakav je Međunardona trka kroz Srbiju i Republiku Srpsku. Uostalom, kao dobri domaćini te trke, po priznanju svih njenih aktera, pokazali smo se i prošle godine”, izjavio je Vučetić Srni nakon konferencije za novinare.

Vučetić je istakao, da je ovogodišnja biciklistička trka posvećena promociji Jahorine kao turističke destinacije.

“Putem velikog biciklističkog karavana, želimo promovisati Jahorinu kao turističku destinaciju, s koje će i krenuti trka kroz Srbiju i Republiku Srpsku. Planirano je da se prva dionica trke vozi od Jahorine do Zlatibora. Želja nam je, takođe, da putem međunarodne trke, promovišemo i zdrav način života. Ujedno i da biciklizam pokažemo kao sport, ali i rekreaciju velikog broja zaljubljenika u vožnju na dva točka”, kaže Vučetić.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, Mlađan Cicović, naglasio je da će i pomenuta biciklistička trka, kao i ona koja slijedi odmah iza nje, od Banjaluke do Beograda, pokazati još jednom da je saradnja Srpske i Srbije trenutno na najvišem nivou.

“Osim toga, o visokom nivou saradnje Srpske i Srbije, putem medija, uvjeriće se i Evropa, kao i svijet, jer je ta prestižna trka međunarodnog karaktera. Trka će, takođe, pokazati da nema granica između Srbije, Srpske, kao i BiH, jer sportisti slobodno prelaze preko njih”, rekao je Cicović na konferenciji za novinare.

Direktor Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju i Republiku Srpsku, Vladimir Kuvalja, napomenuo je da očekuju maksimalnih 175 takmičara iz 20 evropskih i svjetskih saveza.

“U taj broj se uključuju i takmičari koji će se sami prijaviti, a oni stižu iz čak 30 zemalja Evrope i svijeta. Biciklisti će doći iz cijele Evrope, pa i svijeta. Tako imamo najave dolaska takmičara iz SAD, Italije, Belgije, Rusije, kao i brojnih drugih zemalja, koje ne žele propustiti priliku da učestvuju u trci, koju je podržala i Svjetska biciklistička unija”, rekao je Kuvalja na konferenciji za novinare, na pitanje Srne o broju takmičara.

Kuvalja je precizirao da trka počinje u Istočnom Sarajevu, a završava u Novom Sadu.

“Prva etapa se vozi od Istočnog Sarajeva, odnosno Jahorine do Zlatibora, potom sa te planine do opštine Mionica. Od Mionice, biciklisti voze do Požarevca, a odatle do Beograda. Kraj je predviđen na novosadskom Trgu slobode”, kaže Kuvalja.

Na konferenciji za novinare u Novom Sadu, medijima, od kojih je pet bilo iz Republike Srpske, još su se obratili i predsjednik Biciklističkog saveza Srbije, Branko Banović, zamjenik pokrajinskog sekretara za sport Vojvodine, Aranka Binder i član novosadskog Gradskog vijeća za sport i omladinu, Ognjen Cvjetićanin.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos