Dačić: Grčka je najavila da će Srbija imati tretman kao članica Šengena

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, izjavio je da su svi građani Srbije, koji su čekali na bugarsko-grčkoj granici, ušli u Grčku, te očekuje da bi ta zemlja uskoro trebalo formalno da objavi, da se Srbi izuzimaju od odluke da u Grčku mogu ući samo građani EU.

On je naglasio da Grčka, sa jedne strane, ima “neke svoje želje”, a, sa druge, “određene obaveze prema EU”.

“Jedan deo te političke strukture su premijer i ministar spoljnih poslova Grčke, koji su rekli predsedniku Aleksandru Vučiću i meni, da jedva čekaju da otvore granice i da će naši građani moći slobodno da dođu, a postoji druga struktura – Ministarstvo unutrašnjih poslova, koja ide ka EU i koje je dalo instrukcije, da su ono što su govorili da će početi 15. juna, produžili na 30. jun”, rekao je Dačić za Televiziju “B92”.

On je pojasnio, da je takva odluka podrazumijevala da u Grčku mogu da ulaze samo građani EU, odnosno članice Šengena, naglasivši da građani Srbije ne bi bili pušteni u Grčku, da srpska vlast nije urgirala.

“Oni su pustili sve ljude koji su bili na bugarskoj granici i najavili da će puštati i dalje, a rekli su i da će uskoro izaći u službenom listu, da će građani Srbije biti izuzeti od te zabrane i da ćemo imati isti tretman kao članice Šengena”, naveo je Dačić.

Grčka je donijela odluku da od 15. juna otvara granice za zemlje EU, a da građani Srbije u Grčku mogu tek od 1. jula.

Ovo je izazvalo mnogo problema, jer su brojni građani Srbije krenuli ka Grčkoj, vjerujući da je na snazi odluka od prije dvadesetak dana, po kojoj je građanima Srbije, Bugarske i Rumunije od 15. juna dozvoljen ulazak u tu zemlju.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos