Srbija – Kosovo: Dačić tvrdi da Beograd želi kompromis

Foto: Tanjug/ilustracija

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, izjavio je da za sada nije izvjesno šta će biti tema i šta bi mogao biti rezultat sastanka predstavnika Beograda i Prištine, u Vašingtonu 27. juna, naglasivši da Srbija želi kompromis, ali da on ne podrazumijeva da Beograd treba da prizna nezavisnost Kosova.

“Ako je to cilj svih tih pritisaka, onda je to gubljenje vremena”, poručio je Dačić.

On je naglasio, da je vidna promjena pristupa sadašnje američke administracije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije i da je svjesna da treba da se pronađe kompromis, dok je za ranije administracije to pitanje već bilo riješeno.

“To bi trebalo iskoristiti. Međutim, očigledno da albanska strana ima više poverenja u Džozefa Bajdena i očekuje njegov dolazak na vlast. Pitanje je da li je Priština spremna na bilo kakav kompromis ili je ovo samo dobijanje na vremenu”, rekao je Dačić.

On je naglasio da Beograd ništa ne vjeruje Prištini, pa ni to da će prestati da lobira za članstvo u međunarodnim organizacijama.

“Mi njima ništa ne verujemo. Oni su se pre 10 dana prijavili za članstvo u Fondu Saveta Evrope – Eurimaž. Na svakom mestu koriste lobiranje za priznanje Kosova”, rekao je Dačić, prenosi Tanjug.

On je ukazao, da je posljednjih sedmica uočena “plima želje”, da se organizuju sastanci kao podrška nastavku dijaloga Beograda i Prištine, te podsjetio da će Srbiju uskoro posjetiti ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov i specijalni izaslanik EU za Kosovo i Metohiju, Miroslav Lajčak, te da će predsjednik Aleksandar Vučić imati sastanak i sa predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom, u Moskvi.

“Postoji i francusko-nemačka inicijativa da se održi samit, ali /specijalni izaslanik predsjednika SAD Ričard/ Grenel ih je sve preduhitrio time što je najavio sastanak 27. juna u Beloj kući. Mi se javljamo kad god nas neko pozove, mi smo odgovorni i učestvovaćemo u svim aktivnostima braneći naše državne i nacionalne interese”, naglasio je Dačić.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos