In memoriam: Preminuo mladi režiser Igor Vuk Torbica…

Poznati režiser, Igor Vuk Torbica /33/, preminuo je u Rovinju, a vrijeme i mjesto sahrane biće objavljeni naknadno.

Porodica i prijatelji reditelja Igora Vuka Torbice, saopštili su da je poznati reditelj preminuo juče u Rovinju.

“Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se, živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu, koji je voleo i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju”, navodi se u saopštenju porodice i prijatelja reditelja.

Igor Vuk Torbica je rođen u Drvaru, 1987. godine.

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti 2013. godine, u Beogradu, u klasi profesorke Alise Stojanović. Kao najbolji student pozorišne režije u generaciji, dobitnik je nagrade “Hugo Klajn”.

Na trećoj godini studija, njegova ispitna predstava, “Pokojnik”, dobila je glavnu nagradu festivala “Studio fest” i biva uvršćena u redovni repertoar Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Režirao je “Carstvo mraka” od Lava Tolstoja /Narodno pozorište u Beogradu/, “Razbijeni vrč” od Hajnriha fon Klajsta /Jugoslovensko dramsko pozorište/, Molijereovog “Don Žuana” /Narodno pozorište “Toša Jovanović” iz Zrenjanina/, “Hinkemana” od Ernsta Tolera /Zagrebačko kazalište mladih, Zagreb/, “Priče iz Bečke šume” od Edena fon Horvata /Gradsko dramsko kazalište “Gavela”/.

Na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu ”Bez prevoda”, u Užicu 2016. godine, Torbica je dobio nagradu “Ardalion”, za najbolju režiju za “Hinkemana”, koja je ujedno proglašena i za najbolju predstavu festivala.

Za postavku istog komada je nagrađen i na 31. festivalu Gaveline večeri.

“Hinkeman” je ovjenčan i Nagradom hrvatskog glumišta, za najbolju dramsku predstavu u cjelini, na 24. međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci dobija čak četiri priznanja žirija.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos