Norveška – Kina: Izvor zaraze u Pekingu nije norveški losos

Kineske i norveške vlasti su došle do zaključka, da losos iz Norveške nije izvor virusa korona, pronađenog na daskama na sječenje, na pijaci prehrambenih proizvoda u Pekingu, saopšteno je iz norveškog Ministarstva za ribolov i morsku hranu.

Norveški ministar za ribolov, Od Emil Ingebritsen, rekao je da su nakon susreta sa kineskim zvaničnicima, obje strane zaključile da izvor epidemije nije došao od ribe iz ove nordijske države.

“Možemo ukloniti sve nesigurnosti i obustavu izvoza lososa u Kinu”, naglasio je Ingebritsen tokom videokonferencije za medije.

Virus korona se ponovo pojavio u Pekingu i vjeruje se da je izvor zaraze na velikoj pijaci hrane Sinfadi u Pekingu, što je izazvalo uznemirenost u Kini, jer je u toj zemlji većim dijelom oboljenje, uglavnom pod kontrolom, što je učinjeno kroz masovno testiranje i blokade.

U proteklih šest dana, u Pekingu je prijavljeno novih 106 slučajeva i vlasti su zatvorile skoro 30 gradskih naselja, te je i izvršeno testiranje više desetina hiljada ljudi.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos