Sastanak Dodika, Cvijanovićeve i Viškovića sa patrijarhom Irinejem…

Foto: SRNA

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, izrazio je zadovoljstvo zbog današnjeg susreta sa srpskim članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom, te predsjednicom i premijerom Republike Srpske, Željkom Cvijanović i Radovanom Viškovićem, ukazavši da Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji nisu susjedi, već jedan narod.

“Svaki susret sa Dodikom za mene je praznik, svaki odlazak u Banjaluku, u Republiku Srpsku je takođe događaj koji je drag, sa radošću tamo odlazim i sa radošću se vraćam. I tako mi je i današnji susret drag”, rekao je patrijarh Irinej novinarima, nakon sastanka sa zvaničnicima Srpske u Patrijaršiji.

On je istakao da bi želio da tako bude i u budućnosti.

“Ono što bih želeo je i da nastavimo – mi nismo susedi, mi smo narod iste nacije, iste vere, iste kulture, istog jezika – mi smo jedan narod, koji je silom prilika podeljen u predele i države, ali to je sporedno, bitno je kako se mi kao narod odnosimo jedni prema drugima”, poručio je patrijarh srpski.

Patrijarh Irinej je rekao da je tako bilo u prošlosti, a da tako mora biti danas i sutra i za svagda.

Dodik je rekao da je sastanak bio prilika da Njegovoj svetosti zahvali za svu pažnju.

“Sastanak je bio prilika da iskažemo privrženost našoj Crkvi i njenim vrijednostima i činjenica da Crkva baštini najvažnije elemente našeg nacionalnog srpskog identiteta, da se dogovaramo o onome što radimo, da nastavimo naše projekte zajedničke saradnje”, naglasio je Dodik.

Dodik je rekao, da je patrijarha Irineja informisao u ime rukovodstva Republike Srpske, na koji način napreduje izgradnja rusko-srpskog pravoslavnog centra u Banjaluci i drugih objekata, koji su planirani na prostoru Republike Srpske.

“Veoma sam ponosan na činjenicu da na ovaj način Njegova svetost opaža i govori o Republici Srpskoj”, istakao je Dodik.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos