Tramp protiv Obame: Nema “trećeg roda – pola”

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa, definiše rod kao “biološki pol osobe”, poništavajući time uredbu iz mandata administracije Baraka Obame, koja je uvela “treći pol” i definisala rod kao “unutrašnji osjećaj osobe da je muško, žensko ili kombinacija toga”.

Američki mediji prenose stav ljekara, Gracije Pozo Kristi, koja hvali taj potez i objašnjava da Tramp sprečava “diskriminaciju na osnovu pola”, zamišljenu kao “poluga za izjednačavanje polova”.

“Promjena definicije pola u `rodni identitet` i uključivanje neograničenog pristupa abortusu, ne bi zaštitila ranjive. Umjesto toga, ljekarima bi bilo onemogućeno odbacivanje etički problematičnih, te eksperimentalnih i opasnih postupaka”, ističe ona za “Vašington tajms”.

Gregori Bejlor, stariji savjetnik nevladine organizacije “Saveza za odbranu slobode”, takođe smatra da Trampova administracija postupa ispravno, jer “vraćanjem vladavine zakona, poštuje ono što Američki kongres podrazumijeva pod riječju – pol”.

“Zamjena objektivnog koncepta pola, subjektivnim i fluidnim pojmom `rodnog identiteta`, kao što su to pokušali učiniti neki sudovi i prethodna administracija, ima ozbiljne posljedice za žene u sportu i u prostorima namijenjenim samo ženama, kao što su školske svlačionice, kupaonice i skloništa”, kaže Bejlor.

Prethodno je ruski predsjednik, Vladimir Putin, spriječio razvodnjavanje pojmova – muški i ženski pol, ističući da u Ustav mora ući definicija, prema kojoj je “brak zajednica muškarca i žene”, odbacujući tako zakonsko verifikovanje istopolnih pojedinanca u bračnu vezu.

I mađarski premijer, Viktor Orban, odbacio je uvođenje trećeg pola i istopolne brakove, navode agencije.

Prema nacrtu zakona, u mađarski pravni sistem bi bio uveden pojam “pol pri rođenju”, sa definicijom da je “biološki pol određen primarnim polnim karakteristikama i hromozomima”.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos