Mladi talenti: Đorđe Perić osvojio tri zlata na prestižnom međunarodnom takmičenju

Foto: SRNA

Desetogodišnji virtuoz na harmonici, Đorđe Perić iz Bijeljine, osvojio je tri zlatne medalje na međunarodnom festivalu “Konstelejšn” /Constellation/, koji je održan od 12. do 16. juna u Ukrajini.

Đorđe je osvojio zlato u solo instrumentalnom žanru uzrasta do 12 godina, sa maksimalnim brojem bodova, u duo kategoriji – zajedno sa Dejanom Jovičićem, uzrasne kategorije do 12 godina, te kategoriji trio, sa Amarom Ćosićem i Dejanom Bjelobadom, uzrasne kategorije do 16 godina.

Đorđe Perić je istakao da mu je ovo 54. nagrada, koju je dobio iz jedanaest zemalja.

“Veliko je zadovoljstvo kada osvojiš zlato i dobiješ sve desetke na međunarodnom takmičenju, jer predstavljam svoju zemlju na najbolji način”, rekao je ovaj desetogodišnjak za Srnu.

Organizator festivala je Udruženja umjetnika “Sozvezdie” iz Ukrajine, a festival je ove godine prvi put održan onlajn, zbog pandemije virusa korona.

Na ovom takmičenju je učestvovalo više od 300 takmičara, iz nekoliko evropskih zemalja.

Takmičare je ocjenjivao žiri, sačinjen od istaknutih profesora sa Nacionalne muzičke akademije “Petar Iljič Čajkovski” iz Kijeva i nacionalne muzičke akademije “Antonina Neždanova”, iz Odese.

Nagrađeni takmičari su učenici Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković” Bijeljina-Ugljevik, u klasi profesora Slaviše Perića, koji je ovom prilikom dobio priznanje za izuzetno visok nivo u pedagoškom radu i umjetničkom stvaralaštvu, te rezultativnosti u obrazovanju mladih instrumentalista.

“Veliko mi je zadovoljstvo, jer sam dobio priznanje iz Ukrajine, tamo gdje sam završio prestižnu muzičku akademiju `A. Neždanova` iz Odese, u klasi profesora Vladimira Murze”, rekao je Perić.

On je zahvalio učenicima za postignute rezultate, a organizatorima takmičenja za poziv.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.