Nikšić: Suđenje episkopu Joanikiju i sveštenicima, odloženo za 16. jul

Prvo ročište glavnog pretresa, u postupku protiv Njegovog preosveštenstva episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i osmorice sveštenika SPC, okrivljenih za kršenje zdravstvenih mjera o sprečavanju širenja zaraznih bolesti, odloženo je za 16. jul.

Ročište u nikšićkom Osnovnom sudu je odloženo, jer nije bilo uslova za njegovo održavanje, pošto u sudnici nije bio prisutan otac Boban Jokić, koji je na liječenju u Igalu, a koji se u postupku vodi kao drugookrivljeni, javila je Televizija Crne Gore.

Sudija je eiskopa Joanikija pitao da se izjasni za imovno stanje, jer za ovo djelo može biti propisana i novčana kazna, a on je odgovorio da nije pristojno to pitati, jer monasi nemaju lične imovine.

Građani su se okupili ispred suda u Nikšiću, u znak podrške sveštenstvu SPC.

Van sudnice, okupljeni su povremeno uzvikivali: “Ne damo svetinje!”.

Episkop Jonakije i sveštenici SPC: Slobodan Jokić, Dragan Krušić, Ostoja Knežević, Vasilije Brborić, Danilo Zirojević, Željko Rojević, Nikola Marojević i Mirko Vukotić, terete da su na Dan Svetog Vasilija Ostroškog, 12. maja, prekršili Krivični zakonik Crne Gore.

U optužnom prijedlogu je navedeno da su tog dana, kada se u Nikšiću tradicionalno obilježava praznik Svetog Vasilija Ostroškog, “postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića se okupili zajedno sa građanima, a zatim obavljali vjerski obred van vjerskog objekta – litije ulicama grada”.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos