Njemačka – Merkel: Pandemija je otkrila slabosti Berlina i Brisela

Foto: Reuters

Pandemija virusa korona je otkrila slabosti EU i Njemačka će iskoristiti svoj mandat evropskog predsjedništva, da unaprijedi solidarnost i ekonomski napredak među članicama, rekla je njemačka kancelarka, Angela Merkel.

U govoru pred njemačkim parlamentom, Merkelova je naglasila da je najhitniji izazov, sa kojim se blok suočavao, pored oporavka od više od 100.000 smrtnih slučajeva od kovida-19 i najteže recesije od Drugog svjetskog rata, postizanje saglasnosti o višegodišnjem budžetu i kriznom fondu.

“Pandemija je otkrila koliko je i dalje lomljiv evropski projekat. Kohezija i solidarnost nikad nisu bili važniji nego danas”, napomenula je Merkelova.

Njemačka preuzima predsjedništvo EU od 1. jula i Merkelova je istakla da članice imaju velika očekivanja od Berlina.

Evropski lideri će danas prvi put diskutovati o planu za oporavak, vrijednom 750 milijardi evra, zajedno sa prijedlogom od 1,1 biliona evra za naredni budžet EU, od 2021. do 2027. godine.

Merkelova je izrazila očekivanje da će doći do sporazuma o planu potrošnje na fizičkom sastanku lidera EU kasnije tokom godine, čime je smanjila šanse za napredak na današnjoj video-konferenciji.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos