Srbija je spremna da žrtvuje članstvo u EU zbog dogovora o Kosovu

Srpski predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će odbiti članstvo u Evropskoj uniji ako Beograd ne dobije ustupke u zamjenu za priznavanje Kosova i odustane od pokušaja da zaustavi prijem ove zemlje u Ujedinjene nacije.

Nakon sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim, Vučić je rekao da nijedno rešenje budućeg odnosa Srbije sa njenom bivšom pokrajinom nije moguće bez saglasnosti Moskve.

Prema pisanju brojnih srpskih medija Sergej Lavrov, ministar inostranih poslova Ruske federacije iz Moskve je donio jasne poruke: Rusija ne prihvata ideju podjele Kosova i Metohije i spremna je da to spriječi u Savjetu bezbjednosti! Ukoliko Vučić bude ostao pri obećanju datom Ričardu Grenelu, Moskva smatra da je logično da podnese ostavku i da raspiše prijevremene predsjedničke izbore i provjeri koliku podršku naroda ima za svoje rješenje. Lavrov je rekao da će Kremlj podržati samo rešenja kosovskog pitanja prihvatljiva za Beograd i odobrena od strane Saveta bezbednosti UN, gde Rusija ima pravo veta.

Srbija, koja je u pregovorima za članstvo u EU, postavila je niz preduslova za normalizaciju odnosa sa Kosovom, uključujući uspostavljanje udruženja pretežno srpskih opština i poseban status srednjovekovnih srpskih pravoslavnih hrišćanskih crkava i manastira.

Takođe želi da reguliše otvorene probleme, uključujući pitanja koja se odnose na energiju i finansije.

Izvor Reuters Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos