Istočno Sarajevo: Takmičenje “Ritam Evrope” u septembru, u Palama

Dječje muzičko takmičenje, “Ritam Evrope”, trebalo bi da bude održano u septembru, u Sportskoj dvorani “Peki” u Palama, načelno je dogovoreno na sastanku predstavnika grada Istočno Sarajevo i članova tima za organizaciju.

Direktor programa “Ritam Evrope”, Igor Karadarević, rekao je novinarima nakon sastanka, da će datum održavanja takmičenja biti naknadno određen, najavivši nastavak promotivne kampanje za djecu Srpske, kao i pripreme za televizijski prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

“Svih 14 gradova i opština, koji učestvuju u takmičenju, već su prošle sedmice imali lokalne probe, a sada idu i scenske. Nastavljamo starim ritmom, koji nam je zaustavljen sredinom marta, zbog epidemije virusa korona”, naglasio je Karadarević.

On je podsjetio da se “Ritam Evrope”, najveće evropsko dječje muzičko takmičenje, prvi put održava u Republici Srpskoj, te da mu je posebno drago što je Istočno Sarajevo domaćin, čije rukovodstvo razumije sve kompleksnosti i potrebe ovakvog događaja.

“Očekujemo da dignemo standarde televizijskog prenosa u Republici Srpskoj i milionsku gledanost. Očekujem da pobijedi najbolji. Imaćemo SMS glasanje uživo i članove žirija, koji će glasati. Očekuje nas dva sata veoma dobrog i kvalitetnog programa. Imaćemo uključenja iz Švedske, Kipra i Beograda, ali će pravo glasa imati isključivo domaća publika”, pojasnio je Karadarević.

Sastanku su prisustvovali i takmičari iz Istočnog Sarajeva, koji će simbolično, na takmičenju predstavljati Srbiju – izvođač pjesme Ana Marija Vasiljević, te plesači Milan Milinković i Anđela Simić.

Zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva, Danko Vučetić, istakao je da se “Ritam Evrope” emituje u brojnim evropskim zemljama, te da je to odlična prilika za promociju Istočnog Sarajeva i Republike Srpske.

“Ovo je prilika da se promovišu i razviju muzički talenti iz cijele Republike Srpske. Na ovom takmičenju učestvuje 14 opština i gradova i svaki grad predstavlja jednu državu i pjeva na jeziku te zemlje”, naveo je Vučetić.

Vasiljevićeva /14/ je rekla da očekuje pobjedu i da će se potruditi da nastup prođe u najboljem redu.

Milinković /18/ je izrazio zadovoljstvo što će ovogodišnje takmičenje biti održano u Republici Srpskoj i Istočnom Sarajevu i što baš oni predstavljaju Srbiju, izvođenjem pjesme “Ceo svet je naš”.

Međunarodno muzičko takmičenje “Ritam Evrope” se održava već 11 godina, uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela.

Pravo učešća na ovoj muzičkoj smotri imaju djeca i omladina od 12 do 20 godina.

Muzičko takmičenje “Ritam Evrope” je trebalo da bude održano krajem maja u Istočnom Sarajevu, uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske, ali je odloženo zbog mjera zabrane okupljanja usljed epidemije virusa korona.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.