Rusija – pandemija: Pripreme za drugi talas korona virusa

Rusija je saopštila da već obavlja pripreme za novi talas pandemije virusa korona na jesen, nakon što su zvaničnici objavili najniži broj novih dnevnih infekcija od 1. maja.

Rusija je ubrzano ublažila restrikcije tokom prethodne dvije sedmice, sa postepenim smanjivanjem broja novih dnevnih infekcija sa vrhunca 11. maja, kada ih je bilo 11.656.

Zvaničnici su objavili da je registrovano 7.790 novih slučajeva virusa korona i da je ukupan broj sada 561.091. Tokom prethodna 24 časa, od virusa su umrle 182 osobe, pa je ukupan broj preminulih sada 7.660.

Ana Popova, šef tijela za zaštitu potrošača, izjavila je na sastanku, koji je prenosila državna televizija, da se nada da će epidemija nastaviti da slabi ovog ljeta, ali da Rusija mora biti spremna za pogoršanje.

Ona je rekla da postoji “prilično visok rizik”, da će epidemija nastaviti da raste na jesen i da se vrše pripreme za tu situaciju.

Kritičari smatraju da su vlasti prebrzo ukinule restrikcije, kako bi se otvorio put glasanju o reformi Ustava, koja će omogućiti da se predsjednik Vladimir Putin kandiduje za dodatne mandate, poslije 2024. godine.

Kremlj je demantovao da je odluka da se glasanje dozvoli, politički motivisana.

Stanovnicima Moskve, koja je najteže pogođeni region u Rusiji, ove sedmice je dozvoljeno da posjećuju muzeje i bašte restorana, prvi put poslije više od dva mjeseca.

Grad se priprema i za veliku vojnu paradu, 24. juna, povodom obilježavanja pobjede Sovjetskog Saveza u Drugom svjetskom ratu.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos