Crna Gora: Danas ponovo litije, mitropolit predvodi u Podgorici

U više gradova Crne Gore, danas će biti održane litije, onu u Podgorici će predvoditi mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a u Budvi vladika Joanikije.

Litije se u Crnoj Gori održavaju povodom donošenja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, kojim je predviđeno oduzimanje imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori

Mitropolit će u 19.00 časova služiti moleban u Hramu Hristovog Vaskrsenja, a potom će litija proći ulicama glavnog grada Crne Gore. U isto vrijeme biće služen moleban u Crkvi Svete Trojice, na Starom gradu u Budvi, a potom će krenuti litija.

Molebani će biti služeni u Nikšiću, Baru, Kotoru, Žabljaku, Beranama, Plužinama, Danilogradu, Pljevljima, gdje će litiju predvoditi rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović.

Mitropolit Amfilohije je pozvao učesnike molitvenih litija da se pridržavaju zdravstvenih mjera.

“Dužnost nam je da, čuvajući sebe, čuvamo i sve oko sebe. Jer, brat, a svaki čovjek nam je brat, najveća je svetinja na zemlji”, istakao je Amfilohije.

On je pozvao i tužilaštvo i Upravu policije, kao i druge nadležne organe, da se prije i poslije litija ponašaju zakonito i da ne donose nezakonite akte protiv sveštenstva, monaštva i vjernog naroda, zbog učešća u litiji.

Poručio im je da su dužni da zaštite, a ne da krše Ustavom zagarantovana ljudska prava i slobode.

“Molimo se Svetoj Trojici da nas iscijeli i zaštiti od svih virusa, posebno od virusa nepravde, bogomržnje i bratomržnje”, istakao je mitropolit.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos