Crna Gora: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija!

Pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica, juče su podnijeli krivičnu prijavu protiv Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija zbog, kako su naveli, osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“On je ovo djelo, sumnja se, počinio tako, što je organizovao javno okupljanje u pokretu kom je, prema procjenama policije, prisustvovalo oko 8.000 građana, što je suprotno mjeri Ministarstva zdravlja o dozvoljenom broju građana na javnim okupljanjima”, saopštila je crnogorska Uprava policije.

U saopštenju se navodi da je, osim toga, protiv mitropolita Amfilohija podneta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

Mitropolitu Amfilohiju je juče ujutro uručen poziv da dođe u podgoričku policiju, zbog nedjeljne litije u Podgorici. U pozivu je pisalo da je potrebno od njega prikupiti obavještenja u svojstvu građanina.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je, ipak, izašao iz zgrade Centra bezbjednosti Podgorica, poslije punih šest časova.

Saslušanje je završeno ranije, ali se čekala odluka tužioca – da li u postupanju mitropolita Amfilohija na litiji, održanoj u nedjelju uveče, u Podgorici, ima elemenata krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Sa vladikom Amfilohijem su u Centru bezbjednosti Podgorica bila i dva advokata.

Advokati su, nakon izlaska iz policije saopštili, da je odnos tužioca bio nekorektan, jer je sve trebalo da traje najviše sat vremena, a mitropolit Amfilohije zadržan je punih šest sati.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos