Italija – kriminal: Uhapšeni zvaničnici “Simensa” i “Alstoma”

Italijanska poreska policija je uhapsila 13 osoba, uključujući rukovodioce italijanskih ogranaka njemačkog “Simensa” i francuskog “Alstoma”, u okviru istrage o navodnom mitu, povezanom sa ugovorima za metro u Milanu, saopšteno je danas iz Tužilaštva.

U saopštenju se navodi da su među uhapšenima, zvaničnici iz gradskog saobraćajnog preduzeća u Milanu “ATM” i rukovodioci italijanskog internet provajdera “Inženjering informatika”, te još tri kompanije pod ugovorom.

“Protiv navedenih kompanija je, takođe, pokrenuta istraga prema italijanskom zakonu, o tome da li su firme odgovorne za prekršaje rukovodstva – u toku su pretresi kuća i kancelarija u 15 gradova”, ističe se u saopštenju.

Iz “Alstoma” je saopšteno, da je kompanija obaviještena o istrazi i da sarađuje sa vlastima.

“Simens” je saopštio, da je izvršen pretres u kancelarijama “Simens mobilitija” u Milanu, kao i da je ostvarena saradnja sa vlastima.

“ATM” ističe, da su optužbe povezane sa dvojicom zvaničnika i da kompanija nema nikakvu ulogu u navodnim aktivnostima, te da sarađuje u istrazi.

U saopštenju tužilaštva se dodaje, da su uhapšeni osumnjičeni, između ostalog, za uzimanje mita, pronevjeru i zloupotrebu položaja.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos