Turska: Ključna sedmica za turističku sezonu

Turska mediteranska obala i istorijske atrakcije, suočavaju se sa ključnom sedmicom za turističku sezonu, tokom pandemije virusa korona, dok Vlada planira da otvori granice, da bi privukla barem dio ranijeg broja posjetilaca.

Plaže su i dalje uglavnom prazne, a mnogi hoteli razmatraju odluku o otvaranju.

Ministar turizma, Mehmet Ersoj, rekao je da se nada da će Turska, šesta najpopularnija zemlja za turiste u svijetu, privući polovinu prošlogodišnjeg broja od 45 miliona posjetilaca.

Mnogo toga zavisi od razgovora o obnavljanju avionskog saobraćaja sa Rusijom, Njemačkom i Britanijom, koje su i same pogođene virusom.

Razgovori bi trebalo da donesu neke rezultate do početka sljedeće sedmice, rekao je Ersoj.

Turska, u kojoj turizam čini oko 12 odsto ekonomije, ovog mjeseca ponovo bilježi porast broja slučajeva kovida-19. Broj stranih turista je opao za dvije trećine, u prvih pet mjeseci ove godine.

Da bi uvjerila strance da je dolazak bezbjedan, Ankara je pokrenula program “zdravog turizma”, koji obuhvata zdravstvene i higijenske provjere, a preko 600 hotela se prijavilo za proces dobijanja sertifikata.

Turska lobira u oko 70 zemalja, a fokus je na Evropskoj uniji.

Za sada je obnovljen manji broj avionskih linija, uključujući saobraćaj sa SAD. U mediteranskom centru Antaliji, gradski centar je ovog vikenda bio potpuno prazan, a u hotelima boravi veoma malo stranih turista.

Ersoj je izjavio da hoteli ne mogu da prežive samo sa domaćim turistima i da će narednih deset dana biti ključni, pošto se donosi odluka o granicama.

“Za sada nije jasno na koji će način biti obnovljen međunarodni saobraćaj”, rekao je ministar turizma.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos