Crna Gora: Zbog incidenata, krivično i prekršajno će odgovarati 54 lica

Crnogorska policija je saopštila, da su u neredima u Niškiću i Baru priveli ukupno 14 lica, kao i da je povrijeđeno pet policajaca.

U Nikšiću su, zbog izazivanja nereda, privedene dvije osobe, a tokom incidenata u tom gradu, povrijeđena su četiri policajca, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Kako je navedeno u saopštenju, sinoć se na Trgu Save Kovačevića, na neprijavljenom javnom okupljanju, za koje nije dato odobrenje, našlo 250 građana, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi.

Iz policije su naveli, da su građanima izdali više upozorenja i naređenja da se raziđu, na šta su se oni oglušili i počeli da bacaju kamenice, staklene flaše i druge predmete na policajce, upućujući im uvrede.

Tom prilikom, ističu iz policije, građani su oštetili više službenih vozila Uprave policije, a četiri policijska službenika povrijeđena su u tim incidentima.

“Policija je primijenila zakonska ovlašćenja i upotrijebila ručni sprej prema grupi lica, nakon čega su građani nastavili sa napadima na policiju, te je policija upotrijebila hemijsko sredstvo i grupa je razbijena”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli, da su efikasnom reakcijom brzo uspostavili javni red i mir i da intenzivno rade na identifikaciji svih lica, koja su učestvovala u incidentima.

Za sada su dva lica privedena u službene prostorije i u toku su aktivnosti na procesuiranju učesnika tih incidenata.

Policija je sinoć intervenisala i u Baru i privela 12 osoba, a jedna službenica policije je zadobila povrede u tom incidentu, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su rekli da preduzimaju dalje mjere i radnje na procesuiranju odgovornih.

Policija je u Nikšiću sinoć bacila suzavac i dimne bombe, te koristila biber sprej, kako bi rastjerala građane, koji su se okupili na protestu zbog dešavanja u Budvi.

Zbog incidenata u Crnoj Gori, krivično i prekršajno će odgovarati 54 lica, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

U saopštenju je navedeno, da su se juče građani okupljali bez prijava javnih okupljanja i odobrenja u Budvi, Podgorici, Nikšiću, Baru, Pljevljima, Beranama i Bijelom Polju i izazivali incidente, a na na magistralnom putu Berane-Bijelo Polje pokušali i da blokiraju saobraćaj.

Iz Uprave policije su naveli, da su građani ispoljavali visok stepen agresivnosti prema policijski službenicima i ugrožavali javni red i mir, kao i bezbjednost saobraćaja i da je policija juče brutalno napadnuta od strane okupljenih, koji su na policijske službenike bacali kamenice, staklene flaše, dimne bombe i druge predmete.

“Policija je ukupno, krivično i prekršajno, procesuirala 54 osobe, zbog izazivanja incidenata od kojih je uhapšeno 41. U incidentima je povrijeđeno devet službenika Uprave policije, oštećeno je 10 službenih vozila Uprave policije, a materijalna šteta je nastupila i na zgradama opštine Budva i budvanskog Centra bezbjednosti”, navedeno je u saopštenju.

Službenici Centra bezbjednosti Budva su, zbog jučerašnjih incidenata, uhapsili devet osoba zbog krivičnih djela.

“Uhapšeni su član organizovane kriminalne grupe, čiji su inicijali N.S. /42/ i bezbjednosno interesantno lice, čiji su inicijali S.S. /20/, zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u grupi, koja je sprečavala službeno lice u vršenju službene radnje, policija je uhapsila lica čiji su inicijali M.T. /35/, P.P. /46/, N.Ć. /27/ i S.G. /35/”, navedeno je u saopštenju.

Zbog počinjenih prekršaja iz člana 11, Zakona o javnom redu i miru, uhapšeno je bezbjednosno interesantno lice, čiji su inicijali Đ.Đ. /24/, zbog prekršaja iz člana 7 je uhapšena žena, čiji su inicijali V.K. /54/, dok je zbog dva prekršaja iz člana 7 i člana 11 uhapšen muškarac, čiji su inicijali N.P. /38/.

Policija je u Podgorici sinoć uhapsila 30 lica zbog incidenata, koje je grupa građana izazivala u užem gradskom jezgru.

“Policija je, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po naredbi za udaljavanje, uhapsila lica čiji su inicijali F.P. /20/, M.Đ. /24/, P.Š. /24/, B.P. /33/, O.D. /20/, V.V. /43/, A.Ž. /36/, D.S. /42/, M.Z. /41/, A.L. /24/, M.B. /31/, D.LJ. /26/, M.J. /63/, L.M. /20/, M.V. /32/, V.K. /42/, J.P. /34/, Z.P. i O.Š”, navedeno je u saopštenju.

Iz policije navode, da je muškarac čiji su inicijali D.R. /30/, uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

“Zbog počinjenog prekršaja iz člana 11, Zakona o javnom redu i miru, policija je uhapsila lica čiji su inicijali M.M. /22/, I.K. /37/, D.M. /33/, D.M. /33/, M.D. /33/ i K.K. /60/. Osim toga, uhapšena su i lica, čiji su inicijali P.S. /47/, M.V. /21/, R.J. /50/ i R.M. /24/, zbog prekršaja iz člana 12, Zakona o javnom redu i miru”, navedeno je u saopštenju.

Policija je, zbog incidenata u Nikšiću, uhapsila lice čiji su inicijali J.S. /38/, zbog krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i lice, čiji su inicijali Ž.R. /57/, zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Izdat je prekršajni nalog licu, čiji su inicijali B.M. /21/, zbog prekršaja iz Zakona o ličnoj karti.

“Policija radi na identifikovanju svih lica koja su učestvovala u ovim incidentima, a u toku su radnje prema sedam lica”, navedeno je u saopštenju.

Barska policija je, u vezi okupljana građana ispred Centra bezbjednosti Bar, privela 12 lica, od kojih je jedno bilo maloljetno, a nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, on se izjasnio da nema elelenata krivične odgovornosti.

Protiv lica, čiji su inicijali K.D. /21/, podnijeta je prekršajna prijava iz člana 11, Zakona o javnom redu i miru, na štetu policijske službenice, koja je zadobila povrede tom prilikom.

“Prekršajna prijava je podnijeta i protiv lica, čiji su inicijali B.K. /28/, zbog prekršaja na štetu policajca iz člana 11, Zakona o javnom redu i miru, dok su protiv lica, čiji su inicijali E.D. /51/, Z.O. /29/, B.N. /33/, B.Š. /36/, M.Š. /39/, L.B. /40/, V.B. /38/, A.K. /35/, B.B. /21/ i A.D. /16/, podnijete prekršajne prijave, zbog prekršaja iz člana 12, Zakona o javnom redu i miru”, naveli su iz crnogorske Uprave policije.

U Pljevljima se u pješačkoj zoni okupilo oko 40 lica, koja su se nakon upozorenja razišla, a zbog okupljanja dva lica su privedena na informativni razgovor.

U Bijelom Polju su se okupljeni razišli bez incidenata i policijske intervencije.

Nakon blokade putnog pravca Berane-Bijelo Polje, uspostavljeno je normalno odvijanje saobraćaja u veoma kratkom roku, bez incidenata i intervencije policije, jer su se nakon upozorenja policije, građani mirno razišli.

“I grupa građana, koja se okupila ispred Centra bezbjednosti Berane se, nakon upozorenja policije mirno razišla. Policija je okupljanja dokumentovala i sa spisima predmeta upoznala nadležnog tužioca”, navedeno je u saopštenju.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos