Legendarni gitarista, Vlatko Stefanovski, na “Tamburica festu”

Čuveni makedonski gitarista, Vlatko Stefanovski, nastupiće na ovogodišnjem “Tamburica festu 2020.” – zvanično najboljem festivalu etno-muzike u Evropi i najboljoj turističkoj manifestaciji u Srbiji, koja bi trebalo da bude održana od 21. do 23. avgusta u Novom Sadu.

Planirano je da ovogodišnji, 13. po redu “Tamburica fest”, bude održan na Trgu slobode.

Legendarni virtuoz na gitari, čuven po jedinstvenom muzičkom izrazu u njegovanju tradicionalnih makedonskih ritmova i arija u fjužn muzici, džez roku i roku, predstaviće se sa svojim novim, podmlađenim sastavom “VS trio”.

Stefanovski i njegov podmlađeni bend, imaće cjelovečernji koncertu u revijalnom dijelu festivalskog programa, saopšteno je iz “Tamburica festa”.

“Imamo svežu krv u ritam sekciji, u kojoj je mladi, dvadesetdvogodišnji basista, Ivan Kukić i moj sin Jan za bubnjevima. Upravo završavamo snimanje novog albuma, na kom će biti devet numera, pa ćemo predstaviti i neku od njih”, rekao je Stefanovski.

Stefanovski je rekao da će u nekoliko numera nastupiti zajedno sa najboljim vojvođanskim tamburašima.

“U Vojvodini ima mnogo sjajnih tamburaša i lako ćemo se dogovoriti koje ćemo kompozicije zajednički predstaviti publici. Jer, imamo materijal koji svi znaju i biće nam dovoljna jedna proba. Verujem da će biti super. Festival se održava krajem leta, svet je preplanuo i ima malo viška energije, pa ćemo publici dati sve što imamo i umemo. Sve smo bolji i bolji”, poručio je Stefanovski.

Muzički urednik “Tamburica festa 2020.”, Danilo Ninković, naglasio je da je organizatorima festivala velika čast što će ugostiti jednog od najboljih svjetskih gitarista.

“Specifičnost nastupa Vlatka Stefanovskog biće u tome, što će prvi put u njegovoj prebogatoj muzičkoj karijeri svirati nekoliko svojih numera, uz pratnju tamburaškog orkestra. U toj jedinstvenoj premijeri, tamburica će pokazati svoju univerzalnost što se tiče žanra, ali i svega ostalog što je čini jedinstvenom. Publika će, svakako, uživati u zajedničkoj svirci jednog takvog vrhunskog gitariste i najboljih tamburaša”, rekao je Ninković.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos