Zadužbina Milana Mladenovića: Prijavljeno više od 100 autora i bendova

Na konkurs za nagradu “Milan Mladenović”, koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića, do sada je prijavljeno više od 100 autora i bendova, a zaintersovani iz svih bivših jugoslovenskih republika se mogu prijaviti do 30. juna, do kada je konkurs otvoren.

Nagrada “Milan Mladenović” je ustanovljena s ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo, koje krase osobine svojstvene umjetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića, preminulog frontmena kultne muzičke grupe EKV.

Dobitnika nagrade, druge po redu, odabraće žiri u sastavu Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi, saopštili su organizatori konkursa.

Pravo da konkurišu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika, sa muzičkim djelom, sa riječima na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika.

Svi detalji o pravilima dodjele nagrade i konkursu, nalaze se na sajtu Zadužbine Milana Mladenovića.

Djela, koja konkurišu za nagradu, trebaju da budu objavljena između 30. juna 2019. godine i 30. juna 2020. godine.

Objavljenim djelima će se smatrati ona, koja su od autora ili drugog lica sa njegovom dozvolom, trajno učinjena pristupačnim javnosti putem nosača zvuka ili putem minimalno dvije platforme digitalne distribucije /`Dizer`, `Ajtjuns`, `Spotifaj`, `Bendkamp`, `Jutjub`, `Tidal`, `Miksklaud`, `Saundklaud` i slično/.

Prijave djela, koja konkurišu za nagradu, mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači, putem internet stranice Zadužbine do 30. juna.

Novčani iznos nagrade je 2.000 evra, a ukoliko žiri ocijeni da nema prijavljenih djela sa vrijednostima koje podrazumijeva Mladenovićeva nagrada, ona ove godine neće biti dodijeljena.

Nagrada se dodjeljuje na dan Mladenovićevog rođenja, 21. septembra, za muzičko djelo sa riječima, od izuzetne umjetničke vrijednosti.

Dobitnik prve nagrade, koja je dodijeljena 2019. godine, jeste bend “Artan Lili”.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.