Federacija BiH: Od nedjelje obavezne maske u zatvorenom, ali i otvorenom…

…ukoliko nema distance.

Krizni štab Ministarstva zdravlja Federacije BiH /FBiH/, donio je novu naredbu, prema kojoj je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i na otvorenom javnom prostoru, ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između lica.

Naredba će se primjenjivati od nedjelje, 28. juna, kao i preporuke koje se primjenjuju od dana donošenja, a dostavljena je kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravlja na dalje postupanje, prenose federalni mediji.

Kantonalnim štabovima ministarstava zdravlja data je mogućnost uvođenja i restriktivnijih mjera, shodno procjene epidemiološke situacije u kantonu, odnosno opštini, uz redovno obavještavanje Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravlja.

Krizni štabovi kantonalnih ministarstava zdravlja, prema procjeni epidemiološke situacije u kantonu, dio danas datih preporuka mogu donijeti i u formi naredbe.

“Pridržavanjem mjera koje su na snazi, štitimo sebe i druge i sprečavamo širenje virusa i povećanje broja oboljelih”, ističu iz Kriznog štaba.

Krizni štab Ministarstva zdravlja FBiH je, u uslovima epidemiološke situacije u Federaciji koja se usložnjava, donio novu naredbu o striktnom poštovanju preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH, za sve one na koje se preporuke odnose.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.