Iz SAD kažu: U Crnoj Gori je na djelu progon hrišćana

Članovi Komisije za vjerske slobode SAD su konstatovali, da su u Crnoj Gori, Zakonom o vjerskim slobodama napadnuti hrišćani i kritikovali prilično uzdržan stav evropskih zvaničnika na ovakvo gonjenje hrišćana, objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

“Umjesto da bude zagovornik međunarodnih vjerskih sloboda, Evropa zanemaruje posvećenost ovom osnovnom ljudskom pravu u inostranstvu”, naveli su u autorskom članku za časopis “Njuzvik” /newsweek.com/, Džoni Mur i Nuri Turkel, povjerenici američke Komisije za međunarodne vjerske slobode, koje su imenovali predsjednik Donald Tramp, kao i predsjednica Doma, Nensi Pelosi.

Ukazano je da je naročito neopravdana odluka, da Evropska komisija ne produži poziciju specijalnog izaslanika EU, čiji je mandat uključivao promovisanje slobode vjeroispovijesti i vjerovanja.

“U Crnoj Gori su napadnuti hrišćani. Od decembra traju protesti, nakon usvajanja Zakona o religiji, za koji mnogi vjeruju da će Vladi omogućiti oduzimanje vjerske imovine. Srpska pravoslavna crkva se s pravom boji da zakon služi kao izgovor za oduzimanje imovine. Ova zabrinutost je dovela do velikih i stalnih protesta širom zemlje. Tenzije je dodatno povećala zabrana vjerskih okupljanja tokom epidemije virusa korona, protesti su doveli do privođenja nekih od najpoznatijih pravoslavnih lidera u zemlji – uključujući i ovonedeljno saslušavanje jednog od najpoznatijih crkvenih velikodostojnika – Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, drugi put ove godine”, navodi se u tekstu.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos