Korona – otkriće: Ultraljubičasto zračenje, može da uništi 99,9% virusa!

Male količne ultraljubičastog zračenja, poput onog koje dolazi sa raznih uređaja postavljenih na zidovima, mogu uspješno da unište virus korona, ako ga ima u vazduhu, prenosi portal “Scientific reports”.

“Vrlo malo zračenja dalekim ultraljubičastim svjetlom, uništilo je 99,9 odsto virusa izloženih njegovom djelovanju”, ističe doktor Dejvid Brener, rukovodilac naučnog tima, koji je napravio studiju o ovom istraživanju.

Naučnici su raspršili čestice virusa ispred izvora dalekog ultraljubičastog svjetla i potom ih prikupili, kako bi ih testirali i vidjeli koliko ih je još aktivno.

U ovom eksperimentu, naučnici su prvo koristili virus koji izaziva običnu prehladu. Međutim, u naknadnim studijama, koje još traju, utvrđeno je da je i virus korona, koji izaziva kovid-19, uništen na isti način dalekim ultraljubičastim svjetlom.

Postoji ideja, da se u javnim prostorima postave zidni izvori dalekog ultraljubičastog svjetla, koji bi stalno uništavali mikrobe, a među njima virus koji izaziva kovid-19, te da se tako ograniči njegovo širenje, objašnjava Brener.

U skladu s tom idejom, proizvođači izvora dalekog ultraljubičastog svjetla već pripremaju proizvodnju takvih uređaja.

Naučnici navode da ultraljubičasto svjetlo nije alternativa za maske i mjere socijalnog distanciranja, već dodatno “oružje” u borbi protiv kovida-19.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos