Rusija – korona: Vakcina neće riješiti sve probleme sa virusom

Primjer gripa pokazuje da vakcina protiv novog virusa korona, neće biti lijek koji će riješiti sve probleme sa kovidom-19, izjavio je predsjednik ruskog Državnog medicinskog centra za istraživanje pedijatrijske hematologije, onkologije i imunologije, Aleksandar Rumjancev.

On je za TASS podsjetio da na razvijanju vakcine radi 20 timova u Rusiji i da “svi čekaju vakcinu”.

“Međutim, kao ljekar, ne očekujem da to vakcinisanje bude lijek, koji će riješiti sve probleme. U toku je masovno vakcinisanje protiv gripa, a godišnje u svijetu umre oko 600.000 ljudi. Drugim riječima, situacija je i dalje ista, ali moramo da se naviknemo. Vjerujem da ćemo preživjeti i ovu zarazu”, rekao je Rumjancev, koji je i glavni nezavisni pedijatrijski hematolog i onkolog, u ruskom Ministarstvu zdravlja.

Rumjancev je istakao, da je rad na razvoju vakcina podstakao novo istraživanje, prije svega, u polju vještačkih virusa, prirodnih virusa i evolucije određenih patogena.

Prema riječima ruskog stručnjaka, svake godine se pojave nove zaraze, zbog promjena u prirodnim staništima i ovakva situacija će se sigurno ponoviti.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos