Njujork tajms: Slab porast broja zaraženih u Srbiji i BiH, više u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Američki “Njujork tajms” je na novoj mapi, na kojoj prati širenje virusa korona u svijetu, prikazao Srbiju i BiH kao zemlje sa slabim porastom broja zaraženih, dok su Hrvatska i Crna Gora jedine u Evropi označene crvenom bojom, koja ukazuje na porast broja novih slučajeva.

Pored Srbije i BiH, svijetlo narandžastom, koja označava slabi porast broja zaraženih od virusa korona, označene su Bugarska, Rumunija i Albanija.

Na ovoj mapi, zemlje su klasifikovane prema stopi porasta broja novih slučajeva u posljednjih 14 dana.

Sjeverna Makedonija, koja proteklih dana bilježi trocifrene dnevne brojeve novozaraženih, prikazana je u oker boji, koja govori o tome da je porast broja novooboljelih u prethodne dvije nedjelje otprilike isti, prenosi “Sputnjik”.

Među evropskim zemljama, u kojima je taj broj u padu, pa su obojene plavom bojom, su Velika Britanija, Poljska i Grčka, dok su Rusija, Francuska i Italija označene kao zemlje, u kojima je broj novozaraženih stabilan.

U svijetu su crvenom bojom označeni Maroko, Kirgistan, Ekvatorijalna Gvineja i Malavi.

“Njujork tajms” primjećuje da se epidemija stišava u pojedinim zemljama, koje su u ranoj fazi bile teško pogođene, ali upozorava, da broj novih slučajeva širom svijeta raste brže nego ikada, s obzirom na to da se dnevno prijavi više od 100.000 novozaraženih.

List navodi, da je u posljednje dvije sedmice porast broja novih slučajeva zabilježen u skoro dvostruko više zemalja, od onih koje su prijavile pad, što je posljedica žarišta u Latinskoj Americi, Africi, Aziji i na Bliskom istoku.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos