Preminula poznata novinarka, Željka Spremo…

U Bijeljini je danas, u 56-oj godini, nakon duge i teške bolesti, preminula naša koleginica, urednik, novinar i voditelj Željka Spremo. Komemoracija je zakazana u ponedjeljak u 13 časova, u Centru za kulturu u Bijeljini, a sahrana u utorak u 14 časova, na starom groblju u Pučilama, kod Bijeljine.

Udruženje novinara Republike Srpske je saopštilo, da je Srpska, preranom smrću Željke Spremo, ostala bez jednog od najdragocjenijih novinara.

Brojne redakcije su ostale bez svog rodonačelnika, kolege bez jednog od simbola profesionalnosti i nenametljivosti, a Udruženja novinara, kako su istakli, bez rukovodioca koji je, čak i ophrvan bolešću, insistirao na praktičnom njegovanju žurnalističkih vrijednosti i založio prepoznatljivo i ugledno ime u ideju našeg ponovnog aktiviranja.

“Nepomirljivost sa odlaskom naše koleginice i prijateljice, prožeta je ponosom što smo neposredno svjedočili rijetko viđenoj karijeri, ispisanoj u svim novinarskim žanrovima i hijerarhijskim ljestvicama: Radio-televizije Republike Srpske, Novinske agencije Republike Srpske – SRNA, BN televizije, Slobomir televizije, Radio Modriče, Blica, Semberskih novina i Bobar radija”, navodi se u saopštenju Udruženja novinara .

Ako je već kraj ovozemaljske karijere neumitan, nije iznenađenje, dodaju, što je Gospod pridružio Željku nebeskoj redakciji baš na Vidovdan.

Gradonačelnik Brčko distrikta, Siniša Milić, istakao je da je sa velikim bolom i nevjericom primio vijest o preranoj smrti uvažene koleginice, vrsnog profesionalca i ugledne novinarke, Željke Spremo.

“Željka je u teškim trenucima za srpski narod ostala na ovim prostorima i svojim umijećem i energijom, svrtsala se u red onih, koji su znali da je borba za stvaranje Republike Srpske ostvarenje ideala i težnji našeg naroda na lijevoj obali Drine”, istakao je Milić u telegramu saučešća porodici Spremo.

Milić je naglasio, da je Željka svojim profesionalizmom bila putokaz mlađim kolegama u svim redakcijama, gdje je posao novinara radila sa nesmanjenim entuzijazmom.

“Osim za porodicu i prijatelje, njen prerani odlazak biće ogroman gubitak za sve koji smo je poznavali. Počivaj u miru i neka ti Gospod podari rajsko naselje”, naveo je gradonačelnik Brčkog, Siniša Milić.

Od Željke se oprostila i BN TV, na kojoj je dugo radila kao urednik…

Željka je prije 22 godine bila u ekipi entuzijasta, koji su činili prvu ekipu BN televizije.

Prvog dana emitovanja našeg programa, Željka je prva pozdravila gledaoce BN TV, svojim prepoznatljivim glasom i punih deset godina, kroz različite sadržaje davala pečat našoj i njenoj televiziji.

Iako su je profesionalni angažmani, poslije deset godina odveli iz BN televizije, naše veze nisu bile prekinute, sve do sada, kada ih je prekinuo Željkin prerani odlazak.

Pamtićemo je kao vrsnog profesionalca, pouzdanog kolegu i dobrog čovjeka.

Goran, Neco i Stefan su izgubili suprugu i majku. Mi u BN TV kolegu i prijatelja.

Komemoracija, povodom smrti novinarke Željke Spremo, biće održana sutra u Bijeljini, a sahrana u utorak, 30. juna.
Komemoracija je zakazana za sutra u 13.00 časova, u Centru za kulturu Bijeljina, a sahrana za utorak, u 14.00 časova, na starom groblju u Pučilama, kod Bijeljine.

Željka Spremo, urednik, novinar i voditelj, preminula je danas u Bijeljini u 56-oj godini, nakon duge i teške bolesti.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.