Srbija – prestolonasljednik: Vidovdan je jedan od najvažnijih datuma u istoriji Srba

Prestolonasljednik Aleksandar Karađorđević je čestitao Vidovdan Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/, Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju i građanima Srbije, uz napomenu da je to jedan od najvažnijih datuma u istoriji srpskog naroda, koji ukazuje na potrebu jedinstva.

“Mi smo mali narod, ali je naša istorija velika. Vidovdan ne obeležavamo kao dan poraza, već ga slavimo kao pravi simbol duha nacije. Zato želim da nam ovaj praznik protekne u miru, jedinstvu i dobroj veri”, poručio je prestolonasljednik.

On je istakao, da srpski narod danas više nego ikada u svojoj istoriji mora biti jedinstven, saopšteno je iz Kancelarije Karađorđevića.

Prestolonasljednik je pozvao na jedinstvo, očuvanje porodice i Srbije, kao i da se u molitvama pominju svi nastradali heroji, koji su kroz istoriju položili živote za Srbiju.

Srpska pravoslavna crkva 28. juna obilježava Vidovdan, praznik posvećen Svetom velikomučeniku knezu Lazaru i svim srpskim mučenicima, koji su poginuli u Boju na Kosovu 1389. godine.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.