Banjaluka: Sutra predstavljanje projekta o kulturi Srbije i Srba

U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske, u Banjaluci, sutra će biti predstavljen projekat “Vremenska linija kulture Republike Srbije i Srba van matice”, čiji je cilj da domaćim i stranim korisnicima, na internetu predstavi kontinuitet, širinu i domete srpske kulture i kulture Srbije, kao i da podstakne njihovo dalje proučavanje i dijalog o njima.

Riječ je o projektu pokrenutom na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Srbije, a “Vremenska linija” predstavlja najvažnije ličnosti, događaje i objekte kulture Srbije i srpskog naroda.

“Od Vinče, preko `Slaveno-serbskog magazina`, do Kusturice, rokenrola i strip junaka Dikana – sedam hiljada godina srpske kulture na jednoj vremenskoj liniji. `Vremenska linija` obuhvata biografiju srpskog nobelovca, Ive Andrića, glumački put Milene Dravić, a može se vidjeti i kako su određene godine izgledali BEMUS, BITEF ili FEST”, saopšteno je iz Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske.

Na promociji, koja će početi u 12.00 časova, govoriće direktor beogradskog Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, Vuk Vukićević, koordinator projekta Vladimir Kolarić i saradnik na projektu Dušan Paučković.

Projekat “Vremenska linija kulture Republike Srbije i Srba van matice” dostupan je na adresi https://vremenskalinijakulture.rs/

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.