Hrvatska: Ukidanje samoizolacije za one koji ulaze iz BiH

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, Davor Božinović, najavio je otvaranje granica prema BiH, odnosno ukidanje obavezne dvosedmične samoizolacije za one koji dolaze iz BiH, a odluka bi trebalo da bude doneta već sutra.

Božinović, koji je i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite, naveo je da Hrvatska analizira situaciju u vezi sa virusom korona na dnevnoj bazi, kao i da će EU vjerovatno izaći sa preporukama i da su u toku ti razgovori, prenosi hrvatski portal “Indeks”.

“Vjerovatno ćemo u određenoj mjeri liberalizovati režim prelaska granica i kad su u pitanju državljani EU i naše susjedne zemlje. To će značiti ulazak u Hrvatsku na način, da se svi koji ulaze pridržavaju epidemioloških mjera, više ne bi značilo obavezu samoizolacije za one koji dolaze iz BiH. Očekujem to najkasnije sutra”, rekao je Božinović.

Ministar inostranih poslova Hrvatske, Gordan Grlić Radman, rekao je danas ranije ministarki inostranih poslova u Savjetu ministara, Biseri Turković, da će vlasti u Hrvatskoj ublažiti mjere za građane BiH.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.