Nakon molebana, pozivi u policiju u Nikšiću, Podgorici, Herceg Novom…

Predsjednik Crkvene opštine Nikšić, Ratko Krivokapić, pozvan je na informativni razgovor u stanicu policije i nakon sat vremena pušten.

Krivokapić je pozvan na razgovor sinoć, nakon što je u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću služen moleban pred više hiljada ljudi, a potom se vjerni narod Nikšića uputio u krsni hod bez sveštenstva, koje je pozivalo građane da uđu u hram.

Nešto kasnije, u toku večeri, pozvan je bio i otac Branko Tapušković, zbog molebana u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Molebanu ispred hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, prisustovalo je nekoliko hiljada građana, na koje su sveštenici apelovali da ne organizuju litiju ulicama Podgorice, što su oni i poslušali.

НИКШИЋ, 28. ЈУНА /СРНА/ – Вјерници у Никшићу вечерас су самоиницијативно кренули у протестну шетњу након што су присуствовали молебана у Цркви Светог Василија Острошког.

 

Moleban u crkvi Svetog Spasa na Toploj, u Herceg Novom, okupio je i sinoć, kao i uvijek, veliki broj vjernika, koji su nakon toga mirno, Njegoševom ulicom, spontano krenuli ka Starom gradu i crkvi Svetog arhanđela Mihaila.

U crkvi Svetog arhanđela Mihaila je bila nekolicina policajaca, koji su ih pozvali da se raziđu.

Narod je negodovao, poručivao da njima nije mjesto u crkvi, ali su ipak mirno pristali da se raziđu i ponovo se uputili ka crkvi Svetog Spasa.

Nešto prije ponoći, svi sveštenici su pušteni na slobodu.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.