Podgorica – incident: Napad na kuću Rakočevića, uz povike “Srbe na vrbe”!

Kuća porodice Zlatka Rakočevića, člana Nove srpske demokratije, kamenovana je u podgoričkom naselju Donji Kokoti, uz poklič – “Srbe na vrbe”, piše portal “IN4S”.

Prema navodima ovog portala, kuća je gađana flašama i jajima, a porodica Rakočević je poslije napada podigla prijavu protiv napadača.

U pitanju su, kako se navodi, djeca i nekoliko momaka iz komšiluka, koji su došli organizovano, u majicama i sa zastavama sa crnogorskim motivima.

Jovana Rakočević je rekla, da je ova grupa maltene izvršila puč na njihovu kuću, jer su Srbi, da su uzvikivali “Srbe na vrbe”, noseći zastave Crne Gore i razne “rekvizite”, ali da srećom niko nije povrijeđen.

“Patriotski, nema šta. Zahvaljuju vam se i moji svekar i svekrva od 80 i kusur godina, koji su nalivali vrt i koji su mogli biti povređeni. Hvala vam”, napisala je Rakočevićeva na “Fejsbuku”.

Ona je istakla da je u to vrijeme bila u kući sama sa bebom, koja uskoro puno šest mjeseci, a da je s prozora vidjela da ih je bilo 15-20.

“Hvala mojim dobrim komšijama Miranovićima i Uskokovićima, što su mi jajima i kamenjem gađali kuću, dok mi je muž u Morači. To vam očigledno nije bilo dovoljno, pa ste i staklenom flašom gađali”, navela je Jovana.

Ona je napomenula, da u prvi mah nije shvatila da su došli organizovano da ih maltretiraju, ali da je, nakon što su počeli da gađaju kuću, pozvala policiju za koju je rekla da je bila korektna.

“Važno je da je ovo iz mržnje urađeno. Pjevali su `Srbija nema izlaz na more`, `Ovo ovde je naše`, `Idite za Srbiju`, `Srbe na vrbe`, `Smrt Srbima`”, naglašava Rakočevićeva, čija se porodica javno deklariše kao Srbi.

Ona je napomenula da se nije previše eksponirala, već da je išla na litije i u crkvu, ali će se od sada, kako je poručila, boriti za svoja prava, jer je ovo prevršilo svaku mjeru.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.