Srbija: Od sutra, u Beogradu, obavezne maske u zatvorenom!

Krizni štab za suzbijanje širenja virusa korona je donio odluku da, zbog povećanja broja zaraženih, od sutra ujutro bude obavezno nošenje maske u svim zatvorenim prostorima u Beogradu, izjavila je zamjenica direktora Instituta “Batut”, Darija Kisić Tepavčević.

Ona je navela da odluka stupa na snagu sutra u 6.00 časova, a doneta je, jer je najveći broj novoinficiranih upravo iz Beograda i većina zaraženih je boravila u zatvorenom prostoru, gdje je bila u kontaktu sa većim brojem ljudi.

Tepavčevićeva je rekla za RTS, poslije sjednice Kriznog štaba, da danas nije doneta odluka o ograničenju rada restorana, ali da će i u njima biti obavezno nošenje maske.

U Srbiji su juče registrovana 254 nova slučaja zaraze virusom korona, a na respiratorima je 31 pacijent. Do sada je ukupno registrovano 14.046 pozitivnih na virus korona.

Zbog loše epidemiološke situacije, vanredna situacija je uvedena u Vranju, Novom Pazaru, Tutinu i Kragujevcu, preventivne mjere su na snazi u opštini Raška, a novo žarište je u Užicu.

U Novom Pazaru, vanredna situacija je uvedena prije četiri dana i u tom gradu više od 100 ljudi ima tešku kliničku sliku.

Zaražen je i jedan broj medicinskog osoblja, pa su u Novi Pazar poslati medicinski timovi iz drugih dijelova Srbije, a upućena je i Vojska Srbije, koja je postavila šatore ispred bolnice.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.