Australija – epidemija: Dijelovi Melburna pod blokadom

Stotine hiljada stanovnika sjevernog i zapadnog dijela Melburna, dobili su danas naređenje da ostanu kod kuće, pošto je drugi po veličini grad u Australiji suočen sa rastom broja slučajeva zaraze virusom korona.

Država Viktorija je zabilježila 233 nova slučaja u prethodnih šest dana, a najviše ih je u Melburnu. Borba protiv virusa u ostatku zemlje je bila do sada uglavnom uspješna.

Premijer ove države, Danijel Endrjuz, rekao je da će blokada u Melburnu biti na snazi od večeras u ponoć po lokalnom vremenu. U obuhvaćenim oblastima živi više od 300.000 ljudi.

Građanima će biti dozvoljeno da napuštaju domove, samo radi odlaska na posao ili u školu, radi rekreacije ili kupovine hrane i ostalih suštinskih stvari, prenio je AFP.

Stanovnici ostalih dijelova grada neće moći da ulaze u najteže pogođene zajednice. Policija će patrolirati ulicama i zaustavljati automobile, da bi vršila nasumične provjere.

Endrjuz je rekao, da je zatražio od australijskog premijera Skota Morisona, da preusmjeri međunarodne letove ka Melburnu, u druge australijske gradove, da bi se dodatno smanjio rizik od širenja virusa.

Australija je do sada registrovala oko 7.800 slučajeva zaraze i 104 smrtna ishoda.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.