Državljani BiH mogu u Hrvatsku, uz određene uslove…

Odlukom hrvatskog Štaba civilne zaštite, državljanima trećih zemalja, uključujući BiH, omogućen je ulazak u Hrvatsku, uz ispunjavanje određenih uslova, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Odluka o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske, kada je riječ o državljanima trećih zemalja, uključujući BiH, ne primjenjuje se na zdravstvene radnike, zdravstvene istraživače i saradnike, stručnjake za brigu o starijima, te osobe koje zahtijevaju hitno medicinsko liječenje, prekogranične radnike, prevoznike robe i drugo saobraćajno osoblje, u mjeri u kojoj je to potrebno.

Odluka se ne primjenjuju na diplomate, policijske službenike u obavljanju poslova, službe i timove Civilne zaštite, osoblje međunarodnih organizacija i međunarodno vojno osoblje u obavljanju funkcija putnika u tranzitu, osobe koje putuju zbog turističkih ili drugih poslovnih razloga ili koje imaju drugi privredni interes, te one koje putuju zbog školovanja ili drugih ličnih razloga.

Osobe, koje ispunjavaju navedene uslove, potrebno je da se najave onlajn posredstvom aplikacije entercroatia.mup.hr i ostave potrebne podatke, da se ne bi stvarale gužve na graničnim prelazima prilikom njihovog ispunjavanja.

Osobama, koje ispunjavaju ove uslove, biće omogućen prelazak preko graničnih prelaza Hrvatske, uz pridržavanje opštih i posebnih preporuka i uputstava Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Odluka stupa na snagu sutra i primjenjuje se do 15. jula, navedeno je u saopštenju.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.