Francuska: Bivši premijer, Fijon, osuđen na zatvor!

Bivši francuski premijer, Fransoa Fijon, osuđen je na pet godina zatvora, uslovno na tri godine i kažnjen novčano sa 375.000 evra, zbog pronevjere javnog novca u skandalu sa lažnim radnim mjestima, u koji je bila umiješana i njegova supruga.

Sud je zabranio Fijonu da se kandiduje na bilo kakvim izborima, u narednih deset godina.

Njegova supruga, Penelope, kažnjena je uslovno sa tri godine zatvora i istom novčanom kaznom.

Ova afera je koštala Fijona predsjedničke kandidature 2017. godine i otvorila vrata Jelisejske palate sadašnjem predsjedniku, Emanuelu Makronu.

Sud je utvrdio da je Fijon platio stotine hiljada evra iz državnih fondova, za minimalan ili nikakav rad na poziciji asistenta u parlamentu.

“Isplata je bila neproporcionalna obavljenom poslu. Gospođa Fijon je primljena na radno mjesto, od kog nije bilo koristi”, rekao je glavni sudija, čitajući presudu.

Bivši premijer je ranije demantovao optužbe i odbio da se povuče iz predsjedničke trke 2017. godine, ali je ispao u prvom krugu glasanja.

Bivši premijer Francuske, Fransoa Fijon i njegova supruga Penelope, uložiće žalbu na odluku Suda, kojom su proglašeni krivim za pronevjeru javnog novca, izjavio je njihov advokat, Antoan Levi.

On je rekao da presuda nije bila poštena, da postoji zavjera protiv Fijonovih, uz obećanje da će se održati novo suđenje.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos