Nikšićki sportisti: Ćutanje pred nepravdom, nije ni ljudski, niti sportski

Nikšićki sportisti su podržali Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, u borbi za očuvanje svetinja, a ustali su protiv diskriminacije i progona vjerujućeg naroda i sveštenstva, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve.

“Kao nastavljači i nosioci bogate sportske tradicije i kulture grada Nikšića, koji je iznjedrio mnogo vrhunskih sportista, ali i kao vjerujući ljudi, dužnost nam je da damo punu podršku Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i trima eparhijama u očuvanju njihovih prava. Nama, nikšićkim sportistima i sportskim djelatnicima, svojstven je poseban osjećaj za pravdu i svetinju nalaže da stanemo na stranu naše Crkve”, navedeno je u tekstu podrške.

Potpisnici, njih 150, poručili su da “ćutanje pred nepravdom nije ni ljudski, ni sportski, ni viteški, pogotovo ne u Nikšiću, gradu viteškom i gospodstvenom, gradu čiji je zaštitnik Sveti Vasilije Ostroški, naš molilac i zastupnik pred Bogom”.

“Članovi ove grupe ne čine ništa, što već nisu činili oni i njihovi preci. Borili se za pehare, a šta je pehar nego putir iz koga se hrišćani pričešćuju 2000 godina. Šta je sportski život nego duhovna askeza, šta je uspjeh nego podvig vjere”, ističu nikšićki sportisti.

Na spisku se nalaze osvajači balkanskih, mediteranskih, evropskih i svjetskih medalja, učesnici Olimpijskih igara i nosioci najvećih priznanja iz oblasti sporta.

Prethodnih dana, podršku sveštenstvu u Nikšiću su dali ljekari, studenti, profesori fakulteta, kao i doktori i magistri nauka.

To su uradili i u Podgorici, Pljevlji, Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Baru i Herceg Novom.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos