Njemačka – Francuska: Merkelova se nada saglasnosti o budžetu i fondu za oporavak

Njemačka kancelarka, Angela Merkel, izrazila je nadu da se lideri EU mogu saglasiti u vezi sa sljedećim budžetom i fondom za oporavak, tokom samita zakazanog za 17. i 18. jul.

Ona je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Francuske, Emanuelom Makronom, u zamku Meseberg, blizu Berlina, rekla da treba održati brojne razgovore o toj temi.

“Nadam se da možemo pronaći rješenje, čak i ako je dug put pred nama”, izjavila je Merkelova.

Predsjednik Francuske, Emanuel Makron, potvrdio je stav, da sporazum o budžetu EU i fondu za oporavak od krize zbog pandemije virusa korona, treba postići tokom samita 17. i 18. jula.

On je, na konferenciji za novinare sa Angelom Merkel rekao, da bi u fond trebalo uvrstiti grantove u vrijednosti od 500 milijardi evra, za područja koja su najugroženija usljed širenja virusa korona.

“Kancelarka i ja smo to stavili na papir. To je apsolutni prioritet. Bez toga, Evropa neće dorasti izazovu”, istakao je Makron.

Merkelova, koja je prvobitno odbila Makronov prijedlog u vezi sa fondom za oporavak, odustala je od dugogodišnjeg protivljenja Njemačke u vezi sa združivanjem duga drugih članica EU, kada je postalo jasno da pandemija predstavlja prijetnju opstanku EU.

“Pregovori neće propasti zbog nas”, naglasila je Merkelova.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos