Srbija: Maske ne moraju biti hirurške, ali je obavezno nošenje

Krizni štab za suzbijanje virusa korona, donio je odluku da od danas, na području grada Beograda, bude obavezno nošenje maske u gradskom prevozu i svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Svi posjetioci i gosti tržnih centara, kafića, restorana, noćnih klubova, salona ljepote, teretana i slično, u obavezi su da sve vrijeme boravka u tim zatvorenim prostorima, konstantno nose zaštitne maske, navedeno je u saopštenju sa sjednice Kriznog štaba, na kojoj je raspravljno o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

U saopštenju je istaknuto da maske i dalje ne moraju biti hirurške i da su prihvatljive sve nehirurške i zaštitne maske, koje građani eventualno sami naprave.

S obzirom na različitu epidemiološku situaciju u gradovima na teritoriji Srbije, Krizni štab će postepeno donositi mjere u određenim gradovima, koje svakog trenutka mogu biti pooštrene, ukoliko se ne budu poštovale ili se budu pokazale kao nedovoljno efikasne.

Što se ostatka Srbije tiče, najsnažnija preporuka svim građanima je, da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.

U Srbiji su juče registrovana 254 nova slučaja zaraženih virusom korona, a na respiratorima je 31 pacijent. Do sada je ukupno registrovano 14.046 zaraženih.

Izvor SRNA

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.