Rusija – potvrđeno: U Sibiru zabilježeno rekordnih 38 stepeni!

Ruski Hidrometeorološki centar je potvrdio, da je u sibirskom gradu Verhojansk, zabilježena rekordno visoka temperatura od 38 stepeni Celzijusovih, tokom toplog talasa koji je uznermirio naučnike, koji se bave klimatskim promjenama.

Rekordno visoka temperatura je prijavljena ranije ovog mjeseca u Verhojansku, sjeverno od arktičkog pojasa, što je navelo Svjetsku meteorološku organizaciju da od Moskve zatraži da potvrdi rezultate mjerenja.

Potvrđujući podatak, da je rekordno visoka temperatura zabilježena 17. juna, šef Centra, Roman Vilfand, izjavio je tokom konferencije za novinare, da je visoka temperatura u regionu zabilježena zbog jačih anticiklona u području blizu Arktika.

“Stručnjaci smatraju da će ova situacija potrajati”, rekao je Vilfand.

Prema riječima Vilfanda, Verhojansk je i dalje “hladni pol”, uz podsjećanje da je u tom gradu krajem devedesetih zabilježena rekordno niska temperatura od minus 67,8 stepeni Celzijusovih.

Arktik se zagrijava duplo brže od globalnog prosjeka.

Svjetska meteorološka organizacija je saopštila prošle sedmice, da je podatak o temperaturi zabrinjavajući, ali da se čini da je u skladu sa trendovima zagrijavanja.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos