Solidarnost: Hor “Simonida” snimio pjesmu “Onamo, `namo u Crnoj Gori”…

Foto: SRNA

Pjesmu, “Onamo, ‘namo u Crnoj Gori”, analogno “Onamo, `namo za brda ona”, koja je spjevana, namijenjena i upućena odbrani srpstva na Kosovu i Metohiji, hor “Simonida” je snimio za Vidovdan, jer je to bila želja autora stihova…

Hor “Simonida” iz Gračanice je snimio pjesmu “Onamo, `namo u Crnoj Gori”, za koju je tekst napisao jerej Goran Spasojević, iz parohije Uspenja Presvete Bogorodice, u norveškom gradu Sarpsborg.

Rukovodilac Hora “Simonida”, Bratislav Bogdanović, rekao je Srni da je ideja o snimanju pjesme, posvećene Srbima u Crnoj Gori i njihovom nastojanju da litijama odbrane svetinje, nastala u periodu virusa korona.

“Iz Norveške smo, od jereja Spasojevića, krajem prošle godine dobili ponudu, bolje rečeno molbu, da gostujemo u toj zemlji, ali je usledila epidemija virusa korona, zbog koje su svi naši nastupi otkazani, pa i odlazak u Norvešku”, rekao je Bogdanović.

Bogdanović, koji je i profesor vjeronauke, rekao je da otkako su se Srbi u Crnoj Gori našli pred nesvakidašnjim izazovom, da golim životima brane svetinje i svoju vjeru, u više navrata ih je kontaktirao jerej Spasojević i zamolio da “Simonida” snimi pjesmu koju je osmislio, kako bi se Srbi sa Kosova i Metohije odužili i pridružili sunarodnicima u Crnoj Gori, u borbi za odbranu svetinja.

Pjesmu, “Onamo namo u Crnoj Gori”, analogno “Onamo, `namo za brda ona”, koja je spjevana, namijenjena i upućena odbrani srpstva na Kosovu i Metohiji, hor “Simonida” je snimio za Vidovdan, jer je to bila želja autora stihova.

“Njegova želja je bila da baš o Vidovdanu, najvećem srpskom prazniku, osvane i bude signal svim Srbima sa Kosova i Metohije, kako onima koji su opstali na svojim ognjištima, tako i onima koji su se raselili, da dignu glas, da se pridruže braći u Crnoj Gori u odbrani Srpske pravoslavne crkve, njene imovine i svega onog što je bilo i u vreme knjaza Nikole, a jeste i biće srpstvo”, istakao je Bogdanović.

On je naveo, da je hor uspio da za kratko vrijeme, neprekidnim vježbanjem tokom epidemije virusa korona, snimi pjesmu i postavi je na “Jutjub”, baš kako je autor poželio – za Vidovdan.

Bogdanović je rekao, da je to svojevrsna zahvalnost za svakodnevnu podršku koju su Srbi, posebno monaštvo i sestrinstvo na Kosovu i Metohiji, imali tokom proteklih 20 godina od monaštava i sestrinstava iz Mitropolije crnogorsko-primorske, predvođenih Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom Amfilohijem.

Autor u pjesmi “Onamo, `namo u Crnoj Gori”, posljednjom strofom poziva na sabornost i jedinstvo u odbrani svetinja: “Onamo, `namo u Crnoj Gori, vodi se bitka za svetinje. Tu kreni smerno, čoveče svaki, tu ti je mesto, tu ti je sve”.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos