Srbija – korona: Vanredna situacija u Šapcu i Čačku, u Novom Sadu obavezne maske!

U Šapcu je, zbog širenja epidemije izazvane virusom korona, danas proglašena vanredna situacija, saopštio je gradonačelnik, Nebojša Zelenović.

Ranije danas, vanredna situacija je proglašena u Beogradu, uz propisan set obaveznih mjera, koje će građani morati da poštuju, prenosi RTS.

Vanredna situacija, zbog širenje zaraze virusa korona na snazi je i u Ivanjici, Kragujevcu, Vranju, Tutinu i Novom Pazaru.

Čačak je, nešto kasnije, postao osmi grad u Srbiji, u kom je proglašena vanredna situacija zbog širenja zaraze virusa korona, prenosi RTS.

Novi Sad je uveo određene mjere ograničenja za građane, ali je gradska uprava ocijenila da epidemiološka situacija nije tako složena da bi bila proglašena vanredna situacija.

U Novom Sadu je od danas obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, kao i na većini otvorenih javnih površina, zbog pogoršane epidemiološke situacije u gradu u vezi sa virusom korona, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema današnjoj naredbi ovog štaba, obavezno je i držanje rastojanja između ljudi, od najmanje metar i po.

Kada je riječ o otvorenim javnim prostorima, zaštitne maske se moraju nositi u parkovima, dječjim igralištima, sportskim terenima, kao i šetalištima.

Naredbom se zabranjuje okupljanje u zatvorenom prostoru više od pet osoba, a ukoliko to nije moguće, neophodno je da se obezbijedi distanca od 1,5 metar, uz odgovarajuće mjere lične zaštite.

Za sprovođenje te dvije mjere su zaduženi vlasnici, odnosno korisnici zatvorenih prostora.

Zaštitne maske i fizička distanca od minimum 1,5 metar, obavezne su i u parkovima, igralištima, skejt parkovima, teretanama na otvorenom i tartan stazama za trčanje.

Gradskom saobraćajnom preduzeću je naređeno, da ne dozvoli ulaz u autobuse, osobama koje nemaju masku.

Ugostiteljima je naređeno, da težište svoje djelatnosti preusmjere na otvoreni prostor, odnosno baštu, uz primjenu odgovarajućih mjera zaštite.

Na ulazu u sve objekte javne namjene, građanima će se mjeriti tjelesna temperatura, a na ulaze će biti postavljena sredstva za dezinfekciju i dezobarijere.

Javnom preduzeću “Gradsko zelenilo” je naređeno da ograniči broj ljudi, koji mogu da budu na popularnom novosadskom kupalištu Štrandu, pored Dunava, kao i da obezbijedi održavanje fizičke distance.

Ograničen je broj posjetilaca i na otvorenim i na zatvorenim bazenima Sportskog i poslovnog centra “Vojvodina” /Spens/, gdje će se rad organizovati u smjenama, ne dužim od tri časa.

Naređen je i pojačan rad svih javnih komunalnih i javnih preduzeća, prije svega, dezinfekcije javnih površina.

Inspekcija mora da organizuje rad, tako da svi djelovi službe kontrolišu primjenu novih mjera u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, rekao je ranije danas medijima, da su mjere privremenog karaktera, da je epidemiološka situacija u gradu nestabilna, ali da ne zahtjeva uvođenje vanredne situacije, te da se u Novom Sadu dnevno zarazi između 20 i 40 osoba.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos