Njemačka – EU: Berlin i Brisel pozvali na postizanje sporazuma o Fondu za oporavak

Njemačka kancelarka, Angela Merkel i predsjednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, pozvale su lidere EU, da postignu sporazum u vezi sa Fondom za oporavak od virusa korona, u vrijednosti od više milijardi evra.

Merkelova je, na konferenciji za novinare u Berlinu, pozvala da se pronađe rješenje, uz napomenu da je Evropa suočena sa najtežom situacijom u svojoj istoriji.

Predsjednica Evropske komisije se uključila na konferenciju video-linkom iz Brisela i poručila da je narednih šest mjeseci ključno, nakon što je region sporo reagovao na virus korona i sada se sučava sa teškim ekonomskim padom.

“Jasno ukazujemo gdje su poteškoće, ali znamo da će biti dobro, ukoliko se dogovorimo u julu. Ukoliko nam treba još vremena, to bi bila manje dobra varijanta”, rekla je Merkelova.

Merkelova je upozorila, da se mora postići dogovor tokom ljeta, da ne vidi nijednu drugu varijantu, te da će EU vrijedno raditi, kako bi pokazala znake rješenja.

Evropska komisija je predložila Fond u vrijednosti od 750 milijardi dolara. To je podržala većina evropskih lidera, ali je takva ideja naišla na otpor kod fiskalno konzervativnijih zemalja EU, predvođenih Holandijom.

Njemačka je prekjuče preuzela šestomjesečno predsjedavanje EU, a očekuje se da se pod vođstvom Angele Mekrel ostvari napredak u pregovorima o Fondu za oporavak i novom budžetu Unije, za period od 2021. do 2027. godine.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos