Savez Srba Slovenije: Kreće druga faza uvođenja srpskog jezika u školama

Na sastanku predstavnika Saveza Srba Slovenije sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Mladenom Šarčevićem, dogovorena je realizacija druge faze uvođenja dopunske nastave srpskog jezika u osnovnim školama u Sloveniji i raspisivanje konkursa za nastavnike, koji će biti angažovani u osnovnoškolskoj nastavi, na koju je prijavljeno preko 1.400 djece.

Bez obzira na odloženu posjetu Šarčevića Sloveniji, zbog trenutnog stanja u vezi sa pandemijom virusa korona, druga faza ovog projekta se uspješno nastavlja, saopšteno je iz Saveza Srba Slovenije.

Radnom sastanku sa resornim ministrom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, prisustvovali su potpredsjednik Saveza Srba Slovenije i predstavnik srpske zajednice u Savjetu Vlade Slovenije, Vesna Bajić Stojiljković i državni sekretar Ministarstva, Ana Langović Milićević.

O dosadašnjim aktivnostima je obaviješteno resorno slovenačko ministarstvo, a država Srbija će učiniti sve napore, da nastava bude u skladu sa obrazovnim sistemom u Sloveniji, istaknuto je u saopštenju.

Savez Srba Slovenije je zahvalio svim koordinatorima, pojedincima, srpskim kulturno-umetničkim društvima i udruženjima u Sloveniji, koji su od kraja oktobra 2019. godine, pa do početka marta ove godine, veoma požrtvovano radili na prikupljanju prijava djece za dopunsku nastavu srpskog jezika.

U daljoj fazi, projekat uvođenja dopunske nastave srpskog jezika u osnovnim školama u Sloveniji, biće u nadležnosti resornih ministarstava Srbije i Slovenije, Ambasade Srbije u Sloveniji i Saveza Srba Slovenije.

Stojiljkovićeva je iskazala zahvalnost Šarčeviću na ukazanom povjerenju, da Savez Srba Slovenije bude i dalje aktivno uključen u realizaciju ovog projekta, koji je od izuzetnog značaja za cjelokupnu srpsku zajednicu u Sloveniji.

Sve informacije u vezi sa dopunskom nastavom, biće objavljene na zvaničnom portalu www.sss-zss.si i “Fejsbuk” stranici Saveza Srba Slovenije, prema uputstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos