Austrija – pandemija: Gornja Austrija je žarište, od danas obavezno nošenje maski

Austrijska pokrajina Gornja Austrija, koja je već nedjelju dana žarište zaraze virusom korona, danas je ponovo uvela opštu obavezu nošenja maski.

Predsjednik pokrajine, Tomas Štelcer, istakao je na konferenciji za novinare, da obaveza nošenja maski u javnim ustanovama Gornje Austrije stupa na snagu već od danas.

U prodavnicama, tržnim centrima, lokalima koji nude uslužnu djelatnost klijentima, kao i zaposleni, moraju nositi masku i poštovati obavezu držanja distance od najmanje jednog metra.

U gastronomiji, gosti moraju ponovo na putu do stola nositi masku, a za jednim stolom može da sjedi do deset lica. Osoblje ugostiteljskih objekata moraće ponovo da nosi maske, prenose mediji.

Pod vedrim nebom, mora da se drži odstojanje, a gdje to nije moguće, moraće da se nose maske.

Ministar zdravlja Austrije, Rudi Anšober, podržava odluku pokrajine Gornje Austrije da, poslije regionalnog izbijanja žarišta, uvede ponovo obavezu nošenja maski.

“Regionalni klasteri i žarišta zahtijevaju snažan regionalni odgovor. Tamo gdje se pojavljuju žarišta, treba ciljano djelovati odgovarajućim mjerama. Zato podržavam odluku Gornje Austrije da ponovo uvede obavezu nošenja maski u zatvorenim prostorima”, naglasio je Anšober.

On je rekao, da su vlasti u stanju da prepoznaju lokalne klastere i lanac zaraze, te da to omogućava ciljano, lokalno djelovanje protiv virusa i njegovog širenja na šire prostore.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos