Indija – Kina: Dvije strane povlače trupe sa granice

Indija i Kina su počele da povlače trupe sa granice, u himalajskom regionu Ladak, gdje je 20 indijskih vojnika poginulo u sukobu sa kineskim trupama prošlog mjeseca, izjavili su izvori iz indijske Vlade.

“Povlačenje Narodnooslobodilačke vojske je počelo u skladu sa uslovima, koji su dogovoreni na sastanku komandanata”, rekao je izvor.

Sastanak vojnih zvaničnika visokog ranga je održan u srijedu, 1. jula, prenio je AP.

Indijski zvaničnici su rekli da su kineski vojnici uočeni kako uklanjaju šatore i strukture sa patrolne tačke 14, nedaleko od doline Galvan, gdje se dogodio okršaj.

Stanica NDTV je javila da su obje strane počele povlačenje trupa, najmanje jedan kilometar unazad u dolini i da je između njih formirana zona razdvajanja.

Indijski zvaničnici su odbili da preciziraju na koju su udaljenost trupe pomjerene.

Smrtonosni okršaj u himalajskom graničnom regionu se dogodio 15. juna, što je dovelo do eskalacije tenzija u odnosima među susjedima, koji posjeduju nuklerano naoružanje.

Kina nije saopštila koliko je njenih vojnika nastradalo, a indijski vojni izvori procjenjuju da je poginulo više od 40 pripadnika oružanih snaga. To je bio najveći granični okršaj među azijskim susjedima u prethodnih 45 godina.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos