Korona virus se prenosi vazduhom?

Stotine naučnika smatra, da postoje dokazi da manje čestice virusa korona u vazduhu, mogu da zaraze ljude i pozivaju Svjetsku zdravstvenu organizaciju da revidira preporuke, piše “Njujork tajms”.

Svjetska zdravstvena organizacija je saopštila da se virus korona prenosi sa čovjeka na čovjeka kapljičnim putem, kroz sluznicu nosa ili usta usljed kašlja, kihanja ili govora.

U otvorenom pismu agenciji, koji naučnici planiraju da objave u naučnom časopisu naredne sedmice, 239 eksperata u 32 zemlje, tvrde da postoje dokazi da manje čestice u vazduhu mogu da zaraze ljude.

Naučnici tvrde, bilo da se radi o većim česticama koje lete kroz vazduh nakon kijanja ili manjim česticama nastalim govorom ili kašljem, koje mogu da lete dužinom sobe i virus korona dolazi putem vazduha, te može da zarazi ljude putem inhalacije, piše list.

Ipak, Svjetska zdravstvena organizacija tvrdi da dokazi, da virus boravi u vazduhu, nisu ubjedljivi.

“Mi smo posljednjih nekoliko mjeseci više puta rekli da smatramo, da je moguća transmisija preko vazduha, ali da za to nema dovoljno jasnih i čvrstih dokaza”, rekla je doktorka Benedeta Alegranci iz Svjetske zdravstvene organizacije.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos