Beograd: Zbog nereda procesuirano 25 lica

Više javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo, povodom nereda u ovom gradu u posljednja dva dana, da je do sada prekršajno i krivičnopravno procesuirano 25 lica, od kojih više njih zbog sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.

Tužilaštvo napominje da ovi podaci nisi konačni, te da se radi na identifikaciji i drugih osumnjičenih, kako za krivična djela, tako i prekršaja protiv javnog reda i mira.

U saopštenju se napominje, da je Više javno tužilaštvo, zajedno sa osnovnim tužilaštvima, aktivno pratilo razvoj nasilnih događaja i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, preduzimalo mjere radi očuvanja javnog reda i mira i gonjenja izvršilaca krivičnih djela, koja su izvršena u blizini Narodne skupštine.

Iz Tužilaštva ističu, da će nastaviti sa preduzimanjem daljih radnji, radi očuvanja javnog reda i mira u Beogradu, kao i poštovanja Ustavom i zakonom zaštićenih vrijednosti društva.

U saopštenju se navodi, da se danas u ovom Tužilaštvu očekuje saslušanje nekoliko osumnjičenih za krivična djela počinjena 6. jula u centru Beograda, te dodaje da su prekršajni postupci u toku.

Nezadovoljni epidemiološkom situacijom i radom aktuelne vlasti, drugu noć zaredom sinoć su u Beogradu protestovali građani, ali je ponovo došlo do nasilja, u kom je povrijeđeno 19 policajaca i 17 demonstranata.

U neredima u Beogradu, u utorak, 7. jula, povrijeđena su 43 policajca, oko 20 građana, dok su 23 lica uhapšena. Zapaljeno je pet policijskih automobila i devastirani objekti u užem centru grada.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos