BiH – Ambasada Njemačke: Uber kaže da od političara zavisi kandidatski status

Njemačka ambasadorka u BiH, Margaret Uber, rekla je da od BiH i njenih odgovornih političara zavisi, da li će BiH dobiti kandidatski status u toku njemačkog predsjedavanja EU.

“Napredak zavisi od toga koliko odlučno će BiH koračati naprijed i sprovesti neophodne reforme. Kada je riječ o daljem putu BiH ka EU, Evropska komisija je prošle godine, na osnovu svojih 14 prioriteta, prezentovala vrlo jasnu političku agendu. Sada je na BiH da ove prioritete odlučno realizuje”, izjavila je Uberova za “Dnevni avaz”.

Ona je u tom kontekstu pozdravila dogovor o formuli za sprovođenje izbora u Mostaru, napominjući da je to jedan od 14 prioriteta.

Uberova je naglasila, da su hitno potrebne reforme, kada je riječ o vladavini prava.

Govoreći o putovanjima građana BiH u EU, Uberova navodi da, generalno, pitanje ograničenja putovanja uvijek zavisi od stanja infekcija u zemlji porijekla.

“Te restrikcije se redovno preispituju i mi se svi nadamo da će se situacija poboljšati. Nažalost, ni mi nismo u stanju da damo prognozu, jer se pravila kratkoročno prilagođavaju postojećim situacijama”, istakla je Uberova.

Njemački diplomata je napomenula, da se još primjenjuju ograničenja putovanja iz BiH, ali da je prošle sedmice, ipak, proširena lista izuzetaka od mjera ograničenja putovanja.

“Odnosi se naročito na ljude iz BiH, koji u svrhu spajanja porodice mogu sada ponovo putovati. Naše odjeljenje za vize je već počelo sa izdavanjem viza za tu kategoriju”, rekla je ona.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos