Pazite šta pišete! Osam godina zatvora zbog objava na Fejsbuku!

Državljanin Vijetnama, Ngujen Kvok Duk Vong, osuđen je na osam godina zatvora, nakon što je proglašen krivim zbog objava na “Fejsbuku”, koje su okarakterisane da su protiv države, saopšteno je iz vijetnamskog Ministarstva javne bezbjednosti.

Uprkos ekonomskim reformama i sve većoj otvorenosti ka društvenim promjenama, vladajuća Komunistička partija u Vijetnamu i dalje sprovodi strogu cenzuru medija i nema veliku toleranciju za kritike.

Vong /29/ je optužen za “stvaranje, prikupljanje i širenje informacija, materijala i predmeta, s ciljem protivljenja državi”, a suđenje je trajalo jedan dan u pokrajini Lam Dong.

On je optužen da je emitovao 110 časova video-materijala i da je napisao 366 objava na svom “Fejsbuk” nalogu, kako bi ukaljao sliku osnivača Vijetnama, Ho Ši Mina i širio antidržavnu propagandu.

Rojters nije mogao doći do Vongovog advokata.

Zamjenik direktora Hjuman rajts voča za Aziju, Fil Robertson, ocijenio je presudu kao “nečuvenu i neprihvatljivu”.

“Vijetnam mora da prihvati da izražavanje političkih stavova, koji su suprotni od stavova Komunističke partije, ne bi trebalo da bude krivično djelo”, istakao je Robertson u elektronskoj poruci.

Iz Ministarstva su dodali, da će Vong nakon odslužene kazne, morati da provede još tri godine u kućnom pritvoru.

Hapšenja političkih aktivista u Vijetnamu su češća od prošle godine, jer se Vijetnam priprema za ključni Kongres partije u januaru 2021. godine.

Izvor SRNA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos