Analiza: Gdje su se sve zarazili Austrijanci

Foto: Tanjug/AP

Agencija za zdravlje i bezbjednost namirnica (AGES) analizirala je gdje su se sve virusom korona zarazili stanovnici Austrije i došla do zaključka da se to dešava najčešće lokalno i u porodičnom okruženju.

Testovima i utvrđivanjem kontakata pogođenih AGES je uspjela da u 43 odsto slučaja zaraze u Austriji ustanovi u kojim specifičnim situacijama je došlo do zaraze.

“Sa 6. julom je 7.947 od ukupno 18.301 slučaja zaraze moglo da se dovede u vezu sa 749 utvrđenih klastera. Klasteri se mogu trenutno podijeliti u pet tipova. U svakom klaster tipu postoje klaster podgrupe na primjer aktivnosti u slobodno vrijeme, porodica, radno mjesta, starački dom”, objašnjava AGES.

Od 25. kalendarske nedjelje ustanovljeni su prije svega klasteri u Salcburgu – sastanak Rotarijanaca (23 slučaja zaraze), u Gornjoj Austriji – dva klastera u dvije crkve sa 188 slučajevaa, u Donjoj Austriji – bolnica Nojnkirhen (25 slučajeva) i pojačani klaster vezan za povratak sa putovanja u zemlje zapadnog Balkana koji pogađa Beč, Donju Austriju, Gornju Austriju, Korušku, Burgenland, Tirol i Štajersku (ukupno 28 slučaja).

U 24,6 odsto slučajevaa zaraza se pripisuje domaćinstvu, što olakšava prekid širenja, jer se može lako riješiti određivanjem kućnog karantina. Po 17,8 odsto slučaja otpada na staračke domove i slične ustanove, kao i aktivnosti u slobodno vrijeme. Pored toga, 13,6 odsto zaraza dogodilo se na radnom mjestu.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos